Nieuws

Genieten in de Wet inkomstenbelasting.

Lees meer...
 

Het blijft tobben met bezits- en voortzettingsvereisten BOR.

Lees meer...
 
Home Profiel

Janet Ganzeveld (1965) voltooide de studie Fiscaal recht (cum laude) en de aanvullende opleiding voor de rechterlijke macht en advocatuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is gepromoveerd op het proefschrift ‘Vervreemding van inkomsten in de Wet op de inkomstenbelasting 1964’ (Kluwer, FM nr. 70). Zij is onder andere werkzaam geweest bij KPMG Meijburg & Co als belastingadviseur en directeur van het wetenschappelijk bureau en bij de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam als universitair docent.

Janet is vanaf augustus 2009 gevestigd in Amsterdam als zelfstandig belastingadviseur en onafhankelijk vaktechnisch adviseur van andere organisaties. Zij is extern fiscaal wetenschappelijk adviseur van BDO.

Janet heeft een groot aantal fiscale publicaties op haar naam staan (met name op het gebied van de inkomstenbelasting, directeur-grootaandeelhouder en estate planning). Daarnaast is zij als vaste auteur, redacteur en commentator verbonden aan diverse fiscale uitgaven en tijdschriften. Zo is zij onder andere redacteur van de Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR, onderdeel inkomstenbelasting) en het Fiscaal Praktijkblad, vaste auteur van het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht (NTFR) en Fiscaal Tijdschrift Vermogen alsmede annotator bij Fiscaal tijdschrift FED. Ook is zij lid van de adviesraad van de Kluwer Belastingpocket en lid van de redactieraad van MFAS (Meijer Fiscale Adviessystemen).

Verder treedt zij geregeld op als spreker en als docent op diverse bijeenkomsten en cursussen.